fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Домашен любимец инфлуенсър в 4 стъпки?

Случвало ли ви се е да превъртате през очарователните снимки на домашни любимци в Instagram или да гледате видеоклипове, свързани с домашни любимци в YouTube, и да се чудите дали и вие можете да го направите? Днес ще ви преведем през 4-те основни стъпки, необходими, за да станете инфлуенсър на домашния си любимец!

Ако сте родител на домашен любимец, предимствата ви са, че обичате да говорите за вашия домашен любимец. Нали така? Но обмисляли ли сте някога да предприемете стъпки, за да станете влиятелен собственик на домашен любимец? Какво всъщност означава това?

„Влиятелен собственик на домашни любимци“ е лице, което създава последователи или общност от хора, които им се доверяват за съвети и/или препоръки за продукти. Това включва влиятелни лица в социалните медии, подкасти, youtubers, блогъри и др. Те използват интернет, за да разкажат своята история, изграждайки доверие, за да създадат „влияние“ (оттук и името „инфлуенсър“).

В света на домашните любимци, инфлуенсърите обикновено попадат в три основни категории – специалисти по домашни любимци, родители на домашни любимци и домашни любимци. Това е вярно! Има хиляди домашни любимци със свои собствени акаунти в социалните медии, които привличат вниманието на последователи по целия свят! Докато някои инфлуенсъри ще изградят своята общност около споделянето на съвети, трикове и знания, други се стремят да забавляват. За някои да станат инфлуенсъри е забавно хоби. Те го правят единствено за забавление, без да търсят каквато и да е финансова печалба. За други обаче това е начин на живот. С помощта на сътрудничество с марки, партньорски маркетинг, продажби на продукти и приходи от реклами (наред с други опции), много влиятелни лица могат да направят впечатляващ доход онлайн.

Ето какво имаме предвид:

Сътрудничество с марки – обединяване с конкретна марка като по този начин вие й помагате за популяризиране на техните продукти или услуги сред вашите последователи. 

Партньорски маркетинг – Партньорският маркетинг е споразумение с компания, в което привличате трафик към техния продукт или услуга в замяна на моментна възвръщаемост.

Продажби на продукти – Не се интересувате от популяризиране на нечии други продукти? Много инфлуенсъри са в състояние да изградят успешен бизнес, продавайки собствените си!

Приходи от реклама – Ако инфлуенсър вижда значително ниво на трафик към своите видеоклипове в YouTube или публикации в блогове, той може да избере да си партнира с компания за управление на реклами, за да добави реклама към своята платформа. Тези реклами могат да печелят пари за инфлуенсъра по няколко различни начина.

Докато някои компании ще плащат малка сума всеки път, когато рекламите бъдат прегледани, други изплащат с всяко щракване върху рекламата или дори всяко щракване, водещо до отговаряща на условията покупка. Независимо от начина, по който влиятелният човек избира да монетизира усилията си, едно е сигурно… Можете да спечелите страхотен доход, ако сте готови да вложите време и усилия.

Как да стана влиятелен стопанин на домашен любимец? Животът на инфлуенсър звучи ли сякаш е предназначен за вас? Имате ли прекрасен домашен любимец в живота си, в който вярвате, че светът би се влюбил? Няма тайна за успеха, която да споделим, но има стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите шансовете си, като започнете с десния крак (или лапа).

Стъпка 1 – Изберете вашата платформа/подход

Има много начини, по които можете да се доближите до идеята за създаване на съдържание и да станете влиятелен човек. Отделете малко време, за да помислите какво ви интересува най-много да създадете. Обичате ли да създавате видео съдържание? Ако е така, YouTube може да е чудесен избор за вас! Обичате ли да правите очарователни снимки? Защо не помислите за Instagram? Имате ли любов към писането? Може да сте най-щастлив, като започнете свой собствен блог. Тук няма „правилен“ отговор… Ключът е да намерите правилната форма за вас!

Стъпка 2А– Настройте вашия акаунт

Сега, след като сте решили върху какво искате да се съсредоточите, е време да направите своя акаунт. Изберете потребителско име, което е подходящо и лесно за запомняне за вашите последователи. Повечето инфлуенсъри на домашни любимци избират за основно име името на своя домашен любимец или неговата порода.

Много инфлуенсъри ще използват различни платформи, за да достигнат до своята аудитория, като например: Facebook, Instagram, Twitter, TikTok и Pinterest. Въпреки това, скачането в твърде много в началото може да бъде напълно непосилно, което в крайна сметка ще убие шансовете ви за успех. Вместо това започнете с 1 или 2 платформи, които смятате, че ще бъдат важни и винаги можете да добавите още по-късно!

Стъпка 2B – Блогове

Ако се интересувате от блогване, силно препоръчваме да започнете със самостоятелно хостван WordPress блог. Без да навлизаме в много подробности веднага, това означава, че ще блогвате в безплатната платформа WordPress.org, като използвате хост. За разлика от много други платформи за блогове, вие изцяло притежавате своя блог и цялото си съдържание. 

Стъпка 3 – Създайте план за съдържание

Най-лесният начин да саботирате успеха си е да се включите без план. Това е мястото, където обмисляте какво планирате да публикувате и как искате вашите последователи да ви виждат. Публикувате като себе си или като свой домашен любимец? Искахте ли хората да усетят професионален/информационен тон във вашето съдържание, или търсите да ви възприемат повече като забавен инфлуенсър, който освежава дните на хората? Каква стойност носите на последователите си? Защо трябва да искат да ви следват? 

Наистина помислете какво ще направи акаунта ви специален – какво ще ви накара да се откроите от всички останали влиятелни стопани на домашни любимци? Не забравяйте, че искате да представите качествено съдържание, което хората ще харесат. Като цяло всични обичаме да гледаме сладките снимки на щастливи котенца и кученца. Какво по-сладко от това да видиш сладко, сгушено в играчката си кученце. Или пък видео на игриво коте, което скача наляво и надясно. Избягвайте правописни/граматически грешки и размазани снимки. Запитвайте се всеки път, когато публикувате, дали съдържанието ви ще отговаря на плана ви.

Стъпка 4 – Бъдете последователни, бъдете социални и вършете работата

Нарича се „социални“ медии с причина… Отговаряйте на коментари, задавайте въпроси и останете смирени, когато започнете да виждате растеж и успех. Бъдете последователни с публикуването си. Публикуването веднъж и напускането няма да доведе до успех. Публикувайте често, участвайте и бъдете проактивни. Отделете време, за да научите триковете на търговията за вашата конкретна платформа. Това включва научаване за хаштагове (или липса на такива), планиране, използване на ключови думи, SEO и други!

Не сте сигурни откъде да започнете? Платформите за социални медии непрекъснато се променят. Като инфлуенсър, ваша работа е да вложите работата в това да сте в крак с това, което трябва да знаете. Успехът не идва за една нощ!

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина