fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Полезни есенни храни за вашата котка и куче

Есента е прекрасно време от годината, изпълнено с успокояващи неща като шалове, пуловери, ябълков сайдер, тикви и Деня на благодарността. Изненадващо, много от нещата, които ни носят радост през есенния сезон, са полезни и за нашите домашни любимци. Прочетете, за да научите за няколко полезни есенни храни, които могат да помогнат на вашата котка и куче. Давайте тези хранителни продукти като лакомства или добавки и научете повече за потенциалните ползи за здравето на вашия домашен любимец.
Най-хубавото е, че тези есенни храни, които могат да помогнат на вашия домашен любимец, са налични през цялата година!

Важни неща, които трябва да знаете:

Преди да започнете вашия домашен любимец с какъвто и да е вид добавка, винаги трябва да го обсъдите първо с вашия ветеринарен лекар и не се опитвайте да лекувате вашия домашен любимец с някое от тези продукти сами.

Имайте предвид, че някои плодове, зеленчуци и билки могат да повлияят неблагоприятно на други лекарства, които вашият домашен любимец може да приема, така че не забравяйте да проверите отново тази информация с професионалист. Всеки хранителен продукт има различни препоръчителни количества и предпочитани начини на доставка за постигане на максимални ползи в зависимост от размера и вида на домашния любимец.

Като се има предвид това, ето списък с есенни сезонни храни и билки и възможните ползи, които могат да осигурят:

Здравословни храни за вашия домашен любимец

Обикновено искате да избягвате да храните кучето си с трапезна храна, но някои есенни храни могат да бъдат здравословно лакомство. Опитайте да включите тези продукти или добавки в диетата на вашето куче или котка за допълнителни ползи за здравето. Можете да ги използвате като самостоятелни лакомства или да ги използвате в рецепти за домашни лакомства.

Тиква

Тиквата е всичко есен! Издълбани тикви, тиквен пай, декорации, тиквени подправки, тиквата е навсякъде по това време на годината. Този есенен плод е чудесна добавка, когато има храносмилателни проблеми. Може да помогне при запек, диария, лошо храносмилане и разстроен стомах както при котки, така и при кучета. Тиквата е добър източник на разтворими фибри, които нямат склонност да дразнят стомашно-чревния тракт. Важното е да се уверите, че храните вашите кучета и котки с истинска 100% тиква без добавена захар. 

Червени боровинки

Червените боровинки винаги са на масата за Деня на благодарността и Коледа. Добавките от червена боровинка могат да се използват за борба с ИПП, кристали и камъни в пикочния мехур при кучета и котки. Червените боровинки са много тръпчиви на вкус и много животни няма да ги ядат обикновени, но можете да ги намерите в лакомства за котки и кучета. Бъдете внимателни, тъй като те трябва да се дават само в малки количества.

Моркови

Морковите са друга популярна страна, която често се среща около празниците. Понякога те са варени, печени или дори захаросани. Морковите осигуряват лесен начин за увеличаване на приема на фибри и също така са добър източник на витамин А, който е полезен за зрението и здравето на очите при кучета, котки и хора. За бонус, морковите могат да бъдат полезни за зъбите на вашите кучета и можете да ги замразите, за да ги направите по-скоро като лакомство от костен тип. Бъдете внимателни обаче, защото в зависимост от размера на парчето морков може да се превърне в опасност от задавяне.

Здравословни билки за вашия домашен любимец:

Няколко популярни билки обикновено се използват за подобряване на вкуса на нашите есенни ястия. Някои билки могат да бъдат токсични за нашите космати приятели, така че внимавайте какво им давате. Следните билки се считат за безопасни и може дори да имат някои допълнителни ползи за здравето.

Джинджифил


Ограничени проучвания показват, че джинджифилът може да бъде полезен като средство против гадене или повръщане. Може също така да бъде полезно като противовъзпалително средство и да увеличи когнитивните функции. Можете също да го използвате, за да предотвратите морска болест. Джинджифилът се среща по-често в лакомствата за кучета, отколкото в лакомствата за котки, ако го търсите в магазините за домашни любимци или можете да го прилагате в почти всякаква форма. Най-добре е да се дава с храната.

Розмарин и босилек

Розмаринът и босилекът се считат за нетоксични за кучета и котки. Розмаринът потенциално може да бъде полезен като противовъзпалително или антиоксидантно средство. Босилекът има известни антиоксидантни, антивирусни и антимикробни свойства. Това са страхотни билки за използване в домашно приготвени лакомства или за обогатяване на аромати в някои от идеите за обогатяване на кучета Направи си сам (много от тези идеи за обогатяване работят и за котки).

Неща, които трябва да запомните:

Винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар, за да се уверите, че тези храни няма да повлияят на лекарствата, които приемат или да изострят проблемите, които може вече да имат. Внимавайте колко получават (твърде много от всичко може да причини проблеми) и дали го получават по правилния начин. Някои от тези храни може да се дават най-добре като добавки за пълни ползи или може да се наложи да бъдат сготвени, за да помогнат на хранителните вещества да се абсорбират правилно.

Поднесете зеленчуците така, че да не представляват опасност от задавяне. Пазете се от всякакви твърдения, че определени храни или добавки могат да излекуват или напълно предотвратят заболявания. Липсват изследвания в естествената медицина с животни и много пъти има дългосрочни ефекти все още не са открити.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина