fbpx
0
Няма продукти в количката

       

По принцип не е проблем за вашата котка да яде трева, но ако го прави прекомерно, може да се обадите на ветеринаря.

Котките са пълни с противоречия. Те са дистанцирани, но шантави, пухкави, но сдържани и всички родители на котенца знаят, че разгадаването на котешкото поведение означава цял живот учене.

Защо котките ядат трева?

Въпреки, че няма много конкретни изследвания за това защо котките ядат трева, има няколко причини, поради които може да забележите това поведение при вашата котка.

Оказва се, че котките обикновено имат редица основни стомашно-чревни заболявания, като синдром на раздразнените черва. Така че дъвченето на трева може да е начин за тях да успокоят стомашно-чревния си тракт или да им помогне да се движат нещата малко по-бързо, или да им помогне да повърнат топки косми.

Ето защо може да видите котката си да повръща след ядене на трева! Тревата има много фибри, които могат да помогнат при запек. Някои котки ядат трева, за да компенсират хранителните дефицити в диетата си, като фолиева киселина, която помага за образуването на хемоглобин.

Ако диетата, която имат у дома, е лишена от определени витамини, минерали или хранителни вещества, те може да се опитват да ги намерят другаде. Така че едно място, където могат да намерят фолиева киселина, би било като ядат трева, ако това е нещо, което може да липсва в диетата им.

Добре ли е котките да ядат трева?

Яденето на малко трева от време на време не е голяма работа, но твърде много може да доведе до медицински усложнения. В някои случаи, ако котката яде твърде много трева, тя може да заседне в стомаха и да се наложи операция за отстраняване. Посещението при ветеринар ще ви помогне да идентифицирате всички основни състояния, които биха могли да накарат вашата котка да яде трева.

Въпреки това, някои котки просто харесват вкуса на тревата и в малки количества тя може да осигури ценни фибри за котенца с чувствителен стомах.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина