fbpx
0
Няма продукти в количката

       

ПРИЧИНИ КУЧЕТАТА ЯДАТ ТРЕВА

Защо кучето ми яде трева?

Кучетата, които ядат трева, са нещо, което повечето ветеринари смятат за нормално поведение. В интерес на истината е наблюдавано, че диви кучета ядат и трева. Това може и да не е проблем, ако вашето куче получава добре балансирана диета. Говорете с вашия ветеринар относно хранителните изисквания на вашето куче. Те могат да препоръчат добавки, промяна в храната или промяна в количеството храна, за да помогнат на вашето куче да получи по-балансирана диета, ако хранителните му нужди не са задоволени.

Може да се нуждаят от повече фибри

Кучетата се нуждаят от фибри. Фибрите помагат на кучетата да усвояват правилно храната, лесно да се изхождат и адекватно да поддържат храносмилателната системата добре функционираща. Освен това кучетата се нуждаят от груба храна в диетата си. Грубият фураж, който консумират, предлага важен източник на фибри за кучетата, което помага за балансиране на диетата им, поддържане на храносмилателната им система здрава и повишаване на енергията и хранителните вещества в ежедневните им хранения. Тревата е източник на фибри и когато вашето куче яде трева може да е техният начин да вкарат повече фибри в тялото си. Кучетата ядат трева също за облекчаване на разстроен стомах.

Ако някога сте питали друг родител на домашен любимец: „Защо кучетата ядат трева?“, вероятно ще получите отговор, че кучето яде трева, за да облекчи раздразнения стомах. Някои вярват, че кучетата избират да ядат трева, когато се чувстват зле, за да могат да повърнат и да се почувстват по-добре след това. Други обаче твърдят, че въпреки че кучетата са умни, те не знаят, че яденето на трева ще лекува раздразнения им стомах.

Скуката и безпокойството могат да накарат кучето да яде трева

Ежедневните дейности на кучето са рутина. Въпреки, че кучетата обичат фиксираните графици, те могат да се отегчат, когато са сами или неактивни. Кучетата трябва да направят нещо, което ще ги стимулира и ще им помогне да прекарат времето, така че те започват да дъвчат трева, за да запълнят скучните моменти.

За тревожните кучета яденето на трева е еквивалентно на механизма за справяне на някои хора, които дъвчат ноктите си винаги, когато са изправени пред стресови ситуации. Кучетата могат да ядат трева, за да управляват безпокойството си.

Кучетата искат да привлекат вниманието на родителите си

Като цяло кучетата обичат, когато са център на внимание, особено на техните „родители“. Те ще се опитат да привлекат вниманието ви по какъвто и да е начин, дори ако това означава извършване на неподходящи действия, като ядене на трева. Ако бягате и гоните кучето си, за да премахнете тревата, тази рутина може да се превърне във вълнуваща игра за него.

Естествените инстинкти могат да накарат кучето да яде трева

Куче, което яде трева, може да се дължи на естествените им инстинкти. Предците на вашето куче не са яли трева като основен източник на хранителни вещества, но са яли други животни, чиято диета може да се е състояла от различни видове растения, които са задоволили нуждата им от фибри. Това е може би причината те да жадуват за трева като част от техния генетичен състав, от времето, когато са ловували за собствена храна. Естественият инстинкт на вашето куче да пасе трева може да не е причина за голямо безпокойство, ако не го разболява и неговата профилактика срещу паразити се поддържа актуална.

Как да накарам кучето ми да спре да яде трева?

Независимо от причината, поради която вашето куче яде трева, не е най-добре за него да продължи навика. Докато тревата сама по себе си не е непременно вредна за кучетата, повечето треви са потенциално пръскани с хербициди или пестициди, които могат да бъдат токсични. Също може да погълне паразити, които може да са замърсили тревата, като са били в контакт с урина, изпражнения или остатъци от слюнка от други животни. За недостиг на диета се консултирайте с вашия ветеринар относно хранителните изисквания на вашето куче и помислете дали да не му осигурите по-балансирана диета.

Фибрите насърчават доброто здраве на храносмилането, поддържат здравословно тегло, помагат за облекчаване на диария и запек, насърчават редовното изхождане и др. Страхотни източници на фибри, които можете да добавите към ежедневната диета на вашето куче, включват кафяв ориз, броколи, моркови, зеле, тиква и много други.

За отегчени и тревожни кучета им предложете мозъчни игри и дейности, които ще ги забавляват. Също се уверете, че получават достатъчно упражнения, по-чести разходки и повече време за игра. За кучета, жадуващи за внимание, можете да ги обучите да отговарят на устни команди, които ще ги прекъсват и ще им попречат да се обърнат към трева, само за да привлекат вниманието ви. Можете да използвате прости команди като „Стоп“, за да прекъснете и да пренасочите фокуса им към вас. 

Докато се учите как да спрете кучето си да яде трева, можете да използвате положително подсилване, за да си помогнете да зададете очаквания. Всеки път, когато вашето куче започне да хапе тревата, привлечете вниманието му и му предложете от любимите лакомства.

И въпреки че като цяло тревата не е вредна за тях, не забравяйте, че тя също не е най-добрият вариант за тях.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина