fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Разкрийте тайната за избора на правилните витамини за балансираната диета на вашия домашен любимец. Витамините са органични молекули, които подпомагат нормалното функциониране на клетките, растежа и развитието. Ето защо те са съществена част от всяка балансирана диета, включително тази на вашия домашен любимец.

Изборът на правилните витамини и добавки за вашия домашен любимец може да бъде предизвикателство. Ето 10 витамина за кучета и котки, от които вашият домашен любимец се нуждае, за да остане захранван за всичките ви приключения.

11 от най-важните витамини за кучета и котки

Въпреки че всички витамини, изброени по-долу, са от съществено значение за здравето на вашия домашен любимец, препоръчваме да обсъдите уникалните диетични нужди на вашия спътник с ветеринарен лекар. Те ще могат да прегледат вашия домашен любимец и да определят кои витамини ще му бъдат от най-голяма полза.


1. Витамин А

Витамин А е едно от най-важните хранителни вещества за повечето видове. Той не само поддържа почти всеки орган в тялото, но е отговорен за подпомагането на зрението и здравето на кожата, захранването на имунната система и стимулирането на производството на бели кръвни клетки. Има много хранителни източници, богати на витамин А, включително тиква и козе мляко, като и двете са отлични лакомства за домашни любимци. Рибеното масло също.

2. Витамин В

Това семейство от водоразтворими съединения, осигурява на тялото на вашия домашен любимец множество ползи за здравето. Те не само осигуряват енергия, като превръщат въглехидратите в глюкоза, но насърчават здравословния кръвен поток, улесняват блестящата кожа и козината, подобряват хормоналния дисбаланс и др. Ако вашият четириног спътник се бори с хронични кожни проблеми, повишени нива на холестерол, запек, силна умора или преждевременно посивяване, той може да има дефицит на витамин B.

3. Витамин С

Витамин C е един от най-силните съюзници на вашия домашен любимец, когато става въпрос за борба с болести и поддържане на здравето. Той действа като естествен антиоксидант, като същевременно предпазва клетките от промяна или унищожаване по време на процеса на окисление. Това го прави предпочитан за много холистични ветеринарни лекари за състояния, толкова прости като кашлица в развъдник, до по-сериозни проблеми като дегенеративно ставно заболяване.
За разлика от хората, телата на кучетата и котките могат да произвеждат свой собствен витамин С. Преди да предложите витамин С на вашия домашен любимец, препоръчваме предварително да обсъдите вашите идеи с вашия ветеринарен лекар.

4. Витамин D

Известен като „слънчев витамин“, витамин D е от решаващо значение за поддържане на оптимално здраве при кучета и котки чрез балансиране на количеството калций и фосфор в тялото. Въпреки това ще са необходими малко повече слънчеви бани, за да може вашият спътник да получи тези основни хранителни вещества.
Тяхната кожа не е в състояние да синтезира витамин D от слънчевите лъчи, така че единственият им източник на съединението е диетата им. Това е мястото, където здравословната марка храна за домашни любимци и добавки влиза в действие. Уверете се, че храната на вашия домашен любимец съдържа най-малко 500 IU (международни единици) витамин D за кучешка храна и 280 IU за котки. Рибеното масло е чудесен избор.

5. Витамин Е

Витамин Е е антиоксидант, който помага на тялото да неутрализира свободните радикали, причинени от оксидативния стрес. На свой ред това води до по-здраво сърце, имунна система, черен дроб, клетъчна функция, кожа, козина и др. Независимо дали се надявате да подобрите лъскавото усещане на кожата и козината на вашия домашен любимец или да върнете малко гъвкавост на болезнените им стави, добавката от Рибено масло и тук може да помогне.

6. Желязо

Желязото е ключът към кръвоносната система на вашия домашен любимец и няколко други функции. Без него тялото им би имало недостиг на червени кръвни клетки и хемоглобин и не би могло да регулира правилно метаболизма или храносмилателната система. Липсата на желязо може да доведе до анемия и други свързани здравословни проблеми като летаргия, липса на апетит и тъмни изпражнения. Уверете се, че вашият космат приятел получава необходимото желязо.

7. Цинк

Много от ензимите, протеините и хормоните в тялото на вашия домашен любимец разчитат на цинк, за да функционират адекватно. Също така е задължителен за имунната система и щитовидната жлеза на вашия домашен любимец, което го прави един от най-важните витамини за кучета и котки.
Недостигът на цинк е рядък при животните, но не е нечуван. Кученца, котенца и домашни любимци на нискокачествена диета може да изпитат пристъпи на дефицит на цинк, което води до инфекции, хрупкави възглавнички на лапите и загуба на коса.

8. Калций

Калцият е мощен минерал и основният градивен елемент на костите и зъбите на тялото. Известно е също, че помага за улесняване на движението на мускулите, стимулира заздравяването на рани, поддържа сърцето в ритъм, подпомага храносмилането и ускорява освобождаването на хормони.
Минералът може да се намери в много здравословни човешки храни за домашни любимци като сирене, кисело мляко и спанак, но можете също да го осигурите, чрез Рибеното масло за кучета и котки.

9. Фосфор

Фосфорът работи ръка за ръка с калция, за да поддържа костите и зъбите на вашия домашен любимец. Той може също така да се обедини с други минерали в тялото, за да образува съединения, които допълнително подпомагат нормалната функция на тялото, като например включването на нуклеинови киселини в ДНК и РНК. Накратко, фосфорът е от съществено значение за тъканта на самото същество на вашия домашен любимец.

10. Магнезий

Знаете ли, че магнезият е точно след калция и фосфора като най-често срещаният минерал в костите? Освен това има голям принос за мускулната функция и здравето на сърцето.

11. Калий

Цялото тичане, игра и хвърляне, което вашият домашен любимец прави всеки ден, се захранва от калий. Този основен минерал позволява на нервите да изпращат импулси за доброволно и неволно движение, включително поддържане на изпомпването на сърцето.
С толкова много важни функции, калият трябва да бъде задължителна част от диетата на вашия домашен любимец.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина