fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Какво представляват сладките картофи?

Сладките картофи са кореноплодни зеленчуци, които идват от семейството на ипомеята. Смята се, че произходът на сладкия картоф идва от Централна или Южна Америка и е опитомен преди повече от 5000 години.

Полезни ли са сладките картофи за кучета?

Краткият отговор е – ДА! Сладките картофи могат да бъдат приятно допълнение към диетата на здравословното куче.

Сладките картофи могат да бъдат полезни за здравето на храносмилането при кучета, защото са с високо съдържание на диетични фибри, ниско съдържание на мазнини и съдържат добри витамини като В6, витамин С и магнезий. Те също са богати на бета-каротин, който се превръща във витамин А, когато е в тялото на кучето. Витамин А е полезен за зрението, мускулната сила, здравето на сърцето и растежа на вашето куче.

Сладките картофи имат много ползи за здравето и съдържат желязо, калций и цинк и са с ниско съдържание на натрий.

Могат ли всички кучета да ядат сладки картофи?

Някои кучета могат да бъдат алергични към сладките картофи, така че винаги е най-добре за родителите на домашни любимци да се консултират със своя ветеринарен лекар, преди да ги добавят към диетата на кучето си, особено ако са известни хранителни алергии или чувствителен стомах.

Сладките картофи съдържат захар, така че имат висок гликемичен индекс. Те нямат толкова захар, колкото белите картофи, но собствениците на домашни любимци, които имат домашни любимци с диабет, определено трябва първо да се консултират с ветеринаря си.

Витамин А е полезен, но твърде много витамин А може да доведе до мускулна слабост и проблеми с костите, така че умереността е ключова.

Как да си направим сладки картофи за кучета?

Изключително лесно е да направите сладки картофи за вашето куче и можете да ги приготвите по няколко различни начина:

– Печени

– Дехидратирани

– На пара

– Варени

Печени или дехидратирани

Някои от най-популярните начини, по които собствениците на кучета дават на своя космат приятел страхотна закуска от сладки картофи, е като купуват или правят дъвчащи сладки картофи. Можете да направите дъвчащи сладки картофи, като ги нарежете и изпечете във фурната или ги изсушите във фурна или дехидратор. Дехидратираните сладки картофи правят страхотно вкусно лакомство, но процесът отнема малко време. Това е лесна и страхотна, питателна закуска, която да дадете на кучето си през деня. Можете да ги нарежете като пържени картофи или картофен чипс или да ги направите на лакомства, които са подходящи за размера на вашето куче.

На пара или варени

Ако пържените картофи не са опция, можете също да сварите или да задушите сладките картофи, да ги намачкате и да ги добавите директно към храната на вашето куче. Някои собственици на кучета ще поръсят малко цейлонска канела върху, а някои ще добавят кокосово масло или куркума.

Както при всяка нова храна, винаги се препоръчва да започнете да давате сладки картофи на вашето куче бавно и постепенно да увеличавате.

Лакомства за кучета със сладки картофи

Забавното при сладките картофи е, че можете да ги използвате за приготвяне на различни домашни лакомства за кучета. Можете просто да дехидратирате резени сладки картофи и да ги използвате като вкусно лакомство за вашето куче или можете да ги използвате в домашно приготвени бисквити за кучета.

Сладките картофи са склонни да работят добре с неподсладено ябълково пюре, фъстъчено масло или дори сирене. Както винаги, най-добре е да говорите с вашия ветеринарен лекар, преди да добавите нова храна към диетата на вашето куче.

Могат ли кучетата да ядат сурови сладки картофи?

Суровите картофи са по-трудни за смилане от кучетата. Те могат да причинят стомашно-чревни проблеми и да представляват опасност от задавяне за по-малки кучета, така че се препоръчва да се придържате към даването на сготвени сладки картофи на кучето. Суровите сладки картофи, които са дехидратирани в някои търговски кучешки храни, обикновено не представляват проблем за здравите кучета.

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
    0
    Вашата количка!
    Вашата количка е празна!Върни се в магазина