fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Първите няколко дни – По принцип преместването в нова среда е стресиращо, независимо дали животинчето е малко котенце или вече пораснала котка. Най-добре е да осигурите малко, уединено и спокойно място, до което други ваши любимци, ако имате такива, да нямат достъп. Сложете леглото, одеалце и различни играчки.

Запознаване с децата – Ако имате деца – обяснете им как да се държат с малкото котенце. Кажете им, че когато си играят с него, е най-добре да използват занимателни играчки, а не ръцете си. Също да уважават нуждата му от сън и спокойствие. Особено през първите дни наглеждайте постоянно децата и новия ви любимец!

Имате други любимци у дома? – Преди да запознаете новото котенце с вашите домашни любимци, е най-добре да посетите ветеринарен лекар, който да прегледа здравното му състояние, да го обезпаразити и ваксинира. Общо взето котките са много териториални и запознанството им с други животни трябва да се осъществява постепенно и под наблюдение.

Ако вашето ново котенце е в периодa си на социализация (между 2-7 седмична възраст), то приучването им и съжителството с други животни ще бъде много по-лесно и естествено. Ако е на друга възраст, то запознанството е препоръчително да се осъществява поетапно.

При първите срещи е важно новото коте да има достатъчно място къде да се скрие (например в транспортната си клетка), в случай че се почувства изплашено при контактите си с други животни.

Как да бъдете Алфа у дома? – За да сте сигурни, че вашето котенце ще ви слуша и ще спазва определени ограничения у дома, то му осигурете подходяща среда, в която естествените му инстинкти могат да се развият най-пълноценно и отделяйте време за игра с него. В определени ситуации, използването на строг тон и подобни стимули, изключвайки физически такива, може да се окажат полезни за реда и дисциплината в дома. Например, в момент, в който то се държи неподходящо, е доста ефективно, ако леко го изпръскате с вода от шише с пулверизатор.

През следващите дни – Позволете на котенцето свободно да изучава новата среда, да се разхожда из стаите и когато желае да се усамоти в своето местенце. Веднъж преминете ли през този период, ще забележите, че то обикаля вече дома свободно и си има любими места. Време е да разширите зоната му и да разпръснете играчки в новия периметър, показвайки му ги.

Използване на котешка тоалетна – котките са много педантични в своите хигиенни навици, така че е изключително важно да им осигурите подходяща зона за ежедневните им нужди. Сложете една или повече тоалетни с чист пясък на тихи, добре вентилирани места, далеч от шумните зони в къщата. Покажете им къде се намират – котките се учат много бързо и веднъж използвали тоалетната, ще я ползват системно. Има най-различни видове тоалетни и постелки за тях. Изберете тези, които най-добре подхождат на дома и нуждите на котенцето ви.

Ние можем да ви помогнем като ви поканим да разгледате нашия асортимент от котешки тоалетни. (тук следва линк, който води към котешките тоалетни)

Пътуване с кола – Съвсем нормално е, да ви се налага да споделяте пътуванията си с вашето коте. Подгответе нужните вещи:

 • котешка тоалетна
 • храна
 • купички за храна и вода
 • транспортна клетка
 • паспорт и други документи, ако са необходими

Имайте предвид, че на много котки не им понася возенето в кола, така че е препоръчително да не ги храните преди пътуване. Транспортната клетка е необходим и задължителен аксесоар при пренасянето на котенцето. Тя трябва да е съобразена по размер, достатъчно просторна за движение и протягане, да бъде удобна, както за вас, така и за него.

Твърдите транспортни клетки са идеалният вариант в този случай, като винаги ги закрепяйте здраво в колата, за предпочитане на пода. Препоръчваме ви преди път, няколко дни подред да я показвате на котенцето, за да свикне с нея. Може да го предразположите да влиза в нея с някоя негова любима играчка или лакомство.

0
  0
  Вашата количка!
  Вашата количка е празна!Върни се в магазина