fbpx
0
Няма продукти в количката

       

Котките са красиви, очарователни малки същества, които могат да предизвикат усмивка на лицето на всеки и да обърнат намръщеното му лице с главата надолу в лош ден. От тези големи, кръгли очи, през пухкавата козина до този мек мъркащ звук, буквално всичко в тези котешки същества е привлекателно. Ако сте искали да донесете една от тези космени топки у дома, защо не осиновите коте от приют за животни? Вероятно ще се изненадате да научите, че приютите за животни са пълни с домашни любимци, които чакат да бъдат осиновени от любящи родители. Но проблемът е, че има твърде много домашни любимци и много малко хора, които избират осиновяване, когато търсят домашен любимец. Осиновяването обаче е чудесна възможност да им дадете подслон и хубав дом, а освен това е полезно и за вашето здраве!


Има много причини да осиновите котка и ето защо трябва да го направите и вие:

 1. Ще спасите живот

Това е може би една от най-важните причини да осиновите котка, защото когато приютите за животни станат пренаселени, хиляди и милиони котки и кучета в крайна сметка биват евтаназирани, тъй като никой не иска да ги осинови. Представете си колко животински животи биха били спасени, ако хората започнат да осиновяват домашни любимци, вместо да ги купуват.
Когато решите да осиновите коте от приют, вие не само спасявате живота му, но и му осигурявате любящ дом и го правите част от вашето семейство. Но най-важното е, че спестявате място в приюта за друго животно, което отчаяно се нуждае от него, и вероятно спасявате живота му!

 1. Полезно е за вашето здраве

Известен факт е, че домашните любимци помагат за подобряване на психичното ви здраве, защото могат да бъдат чудесен източник на приятелство и комфорт. Така че, ако осиновите коте и го доведете у дома, това значително ще помогне за подобряване на вашето благосъстояние, както и чувството ви за щастие. Котките имат тази невероятна способност да предлагат приятелство, да намаляват стреса ви и да повдигат духа ви за нула време.
Ако все пак доведете някое у дома и се случи да потърка тялото си в вашето, знайте, че то се опитва да ви накара да се почувствате по-добре и показва любовта и подкрепата си.

 1. Има по-добър финансов смисъл

Едно от многото предимства, които идва с осиновяването на домашен любимец, е, че ще ви струва по-малко, тъй като повечето котки в приютите за животни вероятно вече са кастрирани и напръскани, имат актуализиран ваксинационен статус и понякога дори са чипирани.
Има толкова много спасителни центрове и приюти за животни, които често добавят и няколко екстри, когато осиновите домашен любимец, като например торба с храна, играчка, нашийник за котки или дори застраховка за домашни любимци. Така че, осиновяването на котка има по-добър финансов смисъл от закупуването на такава.

 1. Осигурява усещане за удовлетворение

Да осиновиш котка от приют, знаейки, че е търсила дом от дълго време и че може би си спасил живота й, е съвсем друго чувство. Може да ви осигури страхотно чувство за удовлетворение, както и цел и може наистина да ви помогне да се почувствате добре със себе си.

 1. Ще си намерите нов приятел

Може да имате стотици и хиляди приятели в живота, но няма никой, който може да предложи толкова невероятно приятелство, колкото това, предложено от котешко същество. Една от най-красивите причини да осиновите котка е, че ще намерите нов приятел и ще увеличите семейството си, като добавите нов член под формата на сладко космато същество.
Представете си, че се прибирате от работа всеки ден и на вратата ви чака космена топка, която маха с опашка и може би дори мърка, докато не я вземете в ръцете си. Не звучи ли наистина трогващо и възхитително?

 1. Получавате емоционална подкрепа

Котките обсипват стопаните си с любов, грижи и подкрепа, без те дори да го осъзнават. В дните, когато сте отпаднали или не се чувствате много добре, вашето коте ще бъде първото, което ще го забележи и веднага ще ви осигури малко спокойствие и тишина. Емоционалната подкрепа, която котките могат да предложат, е просто невероятна и като човешко същество може да изглежда почти нереално как едно животно може да бъде толкова чувствително към вашите емоции и чувства.
Може да звучи прекалено хубаво, за да е истина, но наличието на котка в къщата може да помогне за ограничаване на тревожността, стреса, пристъпите на паника и депресията. И така, още повече причини да осиновите котка и да доведете космат приятел у дома!

 1. Вие спасявате повече от един живот

Ще намерите хиляди или повече изгубени, малтретирани и бездомни животни в приюти за животни и спасителни домове, което често води до пренаселеност и претоварване. Осиновявайки котка, вие помагате да освободите място за други животни, давайки им втори шанс за живот. Така че, в известен смисъл, вие не само спасявате живота на вашия нов домашен любимец, но и на други животни, като по този начин спасявате повече от един живот!


Спътник за цял живот

Може би едно от най-големите предимства или причини да осиновите котка е, че получавате спътник за цял живот. Вие не просто носите нов домашен любимец у дома, но също така създавате нов приятел. Да обучавате коте, да си играете с него, да го извеждате на разходка, да го гушкате и да го гледате как върши работата си са някои от многото неща, които можете да правите, когато осиновите котка.
Котките са отлични другари, те не изискват поддръжка, добре се държат и са послушни, а най-хубавото е, че са полезни за сърцето ви.

Ако имате малки деца в къщата, те също ще могат да си намерят нов пухкав приятел и честно казано, няма по-голяма радост от това да гледате детето си да си играе с него и да се смее в абсолютна радост и забавление.

Няма достатъчно причини да осиновите котка, така че ако искате да доведете котка у дома, сега е моментът да го направите!

Благодарим ви за вниманието, очаквайте нови публикации в нашият блог, споделете с приятели, така ще помогнем на повече животинки!

Разгледайте и другите ни блог статии тук.

0
  0
  Вашата количка!
  Вашата количка е празна!Върни се в магазина